Este é o título do proxecto monográfico para o 2º e 3º trimestre.
Está adicado á alimentación e como obxectivo fundamental queremos "fomentar a alimentación saudable entre os nenos e nenas do colexio".
Outros obxectivos:
-Recoñecer os alimentos saudables.
-Promocionar hábitos saudables de alimentación.-Recoñecer os alimentos saudables.
-Fomentar o consumo de froitas e verduras.
-Coñecer e consumir alimentos da zona.
-Coñecer distintos tipos de platos típicos tanto de Galiza como doutros países (no centro temos nenos e nenas de diferentes países) e culturas.
-Fomentar a colaboración dos nenos e nenas coas familias na preparación da comida.
Actividades suxeridas:
-Realizar un libro de receitas de pratos típicos doutros países, doutras zonas de España, de Galiza e doutras culturas.
-Colaborar coas tendas da zona para elaborar etiquetas cos nomes dos alimentos en galego.
-Poñer en marcha o Horto escolar.
-Adicar o Día da Arte Galega á pintura de bodegóns.
-Recitar poemas de Rosalía adicados á comida.
-Participar no Plan Proxecta "Aliméntate ben" para o consumo de froitas frescas.
... e moitas máis.
No hay comentarios:
Publicar un comentario